SERVERING
8-10
Kanelsnegle
ARBEJDE
1,5
Timer
STEGETID
12
Minutter
INGREDIENSER
GLASUR
- 60g flødeost
- 200g sukker
- 100g smør
- 1/2 tsk. vaniljeekstrakt
KANELSNEGLE
- 2,5 dl mælk, lun
- 60g smør, smeltet
- 50g sukker
- 1/2 pakke tørgær
- 900g mel
- 1/2 tsk. bagepulver
- 1 tsk. salt
- 60g smør, blødgjort
- 100g brun farin
- 2 1/2 tsk. kanel
FREMGANGSMÅDE
1. BLAND alle ingredienserne til glasuren godt og sørg for, at der ikke er klumper. Sæt til side.
2. BLAND varm mælk, smeltet smør, hvidt sukker og tørgær i en stor skål og lad det stå i 1 minut
3. TILFØJ 300g mel i skålen og sørg for, at det er godt blandet. Dæk med et håndklæde og lad skålen stå på et varmt sted i 1 time.
4. BLAND det resterende mel, bagepulver og salt i.
5. LÆG mel på en overflade og ælt dejen. Rul den derefter ud til en tykkelse på 6 millimeter.
6. FORDEL det bløde smør på dejen, og drys farin og kanel ovenpå.
7. RUL dejen fra den ene side til den anden.
8. SKÆR dejen i 2-3 cm tykke skiver. Læg dem derefter på en smurt pande og dæk med et håndklæde i 30 minutter.
9. VÆLG Forvarme på Cosori airfryer, juster temperaturen til 165°C, og tryk Start/Pause.
10. LÆG kanelsnegle på bagepapir og læg dem i madkurven.
11. BAG kanelsnegle ved 165°C i 12 minutter.
12. FORDEL glasuren oven på hver kanelsnegl, når den er færdig bagt.
Bagte kanelsnegle, de var meget gode… Men jeg synes de var lidt dejagtige under… Så måske skulle de vendes… de sidste 3 minutter af bagetiden.