SERVERING
2
Portioner
ARBEJDE
10
Minutter
BAGETID
13
Minutter
INGREDIENSER
- Smør, til smøring
- Sukker, drys
- 80g kogechokolade
- 60g smør
- 2 æg, adskil æggeblomme og æggehvide
- 1/2 tsk. ren vaniljeekstrakt
- 2 spsk. mel
- 3 spsk. sukker
- Flormelis, drys
FREMGANGSMÅDE
1. SMØR to ramekins / forme der rummer 2 dl med smør. Drys sukker i ramekins/forme, ryst for at fordele det rundt, og hæld derefter det der ikke klistrer ud.
2. SMELT chokolade og smør sammen til det er flydende.
3. PISK æggeblommer og vaniljeekstrakt godt ned i skålen med smeltet chokolade. Rør melet i, indtil der ikke er klumper, og stil det til afkøling
4. PISK ægehviderne i en skål med en røremaskine på middel hastighed, indtil massen begynder at blive skummende og let hvid.
5. TILSÆT sukkeret, lidt ad gangen, fortsæt med at piske ved middel hastighed, og øg derefter hastigheden, indtil hviden begynder at stivne. Sæt til side.
6. VÆLG Forvarme på Cosori airfryer, juster temperaturen til 165°C, og tryk på Start/Pause.
7. RØR ca. 1/3 af æggehviden i chokoladeblandingen. Bland derefter chokoladeblandingen i de resterende æggehvider, bland forsigtigt men grundigt.
8. HÆLD dejen i ramekins/formene og læg dem i madkurven.
9. BAG suoffléerne på 165°C i 13 minutter.
10. DRYS flormelis på souffléerne efter tilberedning og server straks.