SERVERING
6
Scones
ARBEJDE
10
Minutter
BAGETID
12
Minutter
INGREDIENSER
- 270g mel
- 50g sukker
- 2 tsk. bagepulver
- 2 knsp. salt
- 6 spsk smør, koldt
- 100g friske blåbær
- 1,2 dl flødeskum
- 2 store æg
- 2 tsk. vaniljeekstrakt
- 1 tsk. vand
- 2 tsk. frisk ingefær, fintrevet
FREMGANGSMÅDE
1. SIGT Mel, sukker, bagepulver og salt sammen i en stor skål.
2. SKÆR Smørret ud i melblandingen og saml det med en wienerbrødsmixer eller med hænderne, indtil blandingen minder om bløde grove krummer.
3. BLAND blåbær og ingefær i melblandingen. Sæt til side..
4. PISK fløde, 1 æg og vaniljeekstrakt sammen i en separat skål.
5. BLAND flødeblandingen i melblandingen og saml dejen.
6. FORM dejen til en rund form ca 4 cm tyk og skær den i 8 stykker.
7. PENSEL Scones med en blanding lavet af 1 æg og 1 tsk. vand.
8. VÆLG Preheat (forvarm) på Cosori airfryer og tryk på start/pause.
9. LÆG bagepapir ind i madkurven og læg scones på papiret inde i kurven..
10. BAG i 12 minutter ved 180°C, indtil de er gyldenbrune.