SERVERING
4
Portioner
ARBEJDE
35
Minutter
STEGETID
45
Minutter
INGREDIENSER
- 1 kg ribbensteg (uden ben)
- Timian
- Salt + flagesalt
- Peber
- 12-16 små tortillas/bløde tacos
- 1-2 løg
- Ca. 25-30 skiver agurkesalat
- Spidskål
- Citronsaft
- 1 m/l æg
- 1 tsk. bearnaiseessens eller æbleeddike
- 1 tsk. sød sennep
- 250 ml olie (raps eller solsikke)
- 2 røde chilier
- 1 fed hvidløg
- Persille
FREMGANGSMÅDE
1. KOG sværene på stegen i ca. 1 cm vand på en pande i 2 minutter..
2. SØRG for alle svær er ridset helt og kom herefter timian, salt og peber på alle kødsiderne og godt med flagesalt og timian på toppen.
3. KOM stegen i airfryeren og giv den 180 i 45 minutter.
4. IMENS hakkes spidskål og røres med lidt salt, peber og citronsaft, så det smager let syrligt og krydret. Stil det til en side.
5. HAK løg og agurkesalat og mix sammen til en slags relish.
6. SÅ til chilimayo. Kom 1 helt æg i et højt glas, som passer til en stavblender.
7. TILFØJ salt, essens, sennep og olie. Kom stavblenderen ned i bunden og blend nogle sekunder før blenderen trækkes langsomt op. Når det er en tyk mayo, så tilføjes chili skåret i grove stykker samt hvidløg og blend godt. Chilimayo smages så til med mere salt og citronsaft..
8. HAK persille til servering. Efter de 45 minutter i airfryeren skrues der op til 200 og stegen får yderligere 10 minutter eller indtil sværene er gode sprøde
9. LAD stegen hvile i 10 minutter før den skæres.
10. LUN tortillas på panden og opbevar i et viskestykke, indtil de skal bruges.
11. SKÆR stegen ud i tern og så skal der bygges lækre tacos. En tortilla toppes med spidskål, kød, relish, chilimayo og til sidst lidt persille.