SERVERING
2
Portioner
ARBEJDE
35
Minutter
STEGETID
10
Minutter
INGREDIENSER
-
TÆRTEDEJ
- 100g hvedmel
- 1/4 tsk. salt
- 1 spsk. sukker
- 6 spsk. smør
- 2 spsk. vand, iskoldt
- 1 æg
- 1 spsk. brun farin
- 1 spsk. honning
- 1 1/2 tsk. vand
- Ristede valnødder, hakket (til pynt)
FYLD
- 1 stor pære, skrællet, skået i tynde skiver
- 1 1/2 tsk. majsstivelse
- 1 spsk. brun farin
- 1/4 tsk. stødt kanel
- 1 knsp. salt
FREMGANGSMÅDE
1. BLAND 100g hvedemel, salt, og sukker i en stor skål, til det er godt blandet.
2. SKÆR smørret ind i blandingen ved hjælp af en håndmikser eller stavmikser.
3. TILSÆT koldt vand og bland det godt sammen.
4. ÆLT dejen i en skål, dæk til med plastfolie og sæt i køleskabet i 1 time til dejen er kølet helt ned.
5. BLAND ingredienserne til fyldet godt sammen i en separat skål.
6. RUL dejen ud til den er 20 cm i diameter.
7. TILSÆT 1/2 spsk. hvedemel på toppen af dejen, men efterlad en 4 cm kant uden hvedemel.
8. LÆG pæreskiverne i dekorative, overlappende cirkler på toppen af dejen. Fold den 4 cm kant over fyldet.
9. PENSLE kanterne med pisket æg og drys sukkeret over tærten. Sæt til side.
10. VÆLG Forvarme på Cosori airfryer, sæt temperaturen på 177°C og tryk Start/Pause.
11. SPRAY tærten med smør/rapsolie og kom den i madkurven.
12. VÆLG Brød, juster tiden til 45 minutter og tryk Start/Pause.
13. BLAND honning og vand sammen og pensle tærten, når den er færdig og taget ud af madkurven. Pynt med hakkede valnødder.