Aftensmad

Torsk med høstgrøntsager

Torsk med høstgrøntsager

4 personer // 45 minutter

Ingredienser:

600 g torsk, loin
2 spsk olivenolie
salt og peber

4 stk gule beder
400 g kartofler
4 stk skalotteløg
2 spsk olivenolie
salt og peber

2 stk skalotteløg
1 dl hvidvin
1 dl fløde
150 g smør

Fremgangsmåde:

  • Skræl og skær grøntsagerne i både. Vend dem sammen med olivenolie, salt og peber, og læg dem i airfryeren.
  • Steg ved 180 grader i 8 minutter.
  • Del torsken i lige store stykker, pensl med olivenolie, og krydr med salt og peber.
  • Læg fiskestykkerne oven på grøntsagerne i airfryeren, og steg videre i 10 minutter.
  • Finhak skalotteløgene og læg dem i en gryde sammen med hvidvin. Reducér til halvdelen og tilsæt fløden.
  • Reducér igen til halvdelen og skru ned for varmen.
  • Pisk koldt smør i tern lidt ad gangen, indtil du får en passende tykk smørsaus.
  • Server torsken med grøntsagerne og smørsausen.