4 personer / 3 timer
1,4 kg svinesteg med svær
3 løg
3 gulerødder
2 dl vand
Salt og peber
4 æbler
200 g svesker
1,5 spsk smør
1,5 spsk hvedemel
3 dl kødsaft
1 dl fløde
Salt og peber
- Fjern eventuelt hyssing fra svinestegen, hvis den er bundet. Skær sværen i tynde strimler og skær godt ned i fedtlaget uden at ramme kødet. Krydr stegen godt med salt og peber og massér krydderierne ind i kødet.
- Hæld lidt vand i bunden af airfryeren for at holde stegen saftig under tilberedning. Læg stegen i airfryeren og steg ved 150 grader i ca. 2 timer, eller indtil kernetemperaturen er 68 grader.
- Øg derefter temperaturen til 200 grader og steg i yderligere 10 minutter, indtil sværen er sprød og gylden.
- Lad stegen hvile i 15 minutter, før du skærer den op, så den forbliver saftig.
- Hæld skyen fra airfryeren i en beholder. Smelt smørret i en gryde og tilsæt hvedemelet, rør godt og brun let. Hæld langsomt skyen og fløden i, kog op og lad småkoge et par minutter.
- Læg æblerne og sveskerne i airfryeren og steg ved 170 grader i 10 minutter.
Server stegen med f.eks. kartofler.