Aftensmad

Svinesteg

Svinesteg

4 personer / 3 timer

 

1,4 kg svinesteg med svær

3 løg

3 gulerødder

2 dl vand

Salt og peber

 

4 æbler

200 g svesker

 

1,5 spsk smør

1,5 spsk hvedemel

3 dl kødsaft

1 dl fløde

Salt og peber

 

  • Fjern eventuelt hyssing fra svinestegen, hvis den er bundet. Skær sværen i tynde strimler og skær godt ned i fedtlaget uden at ramme kødet. Krydr stegen godt med salt og peber og massér krydderierne ind i kødet.
  • Hæld lidt vand i bunden af airfryeren for at holde stegen saftig under tilberedning. Læg stegen i airfryeren og steg ved 150 grader i ca. 2 timer, eller indtil kernetemperaturen er 68 grader.
  • Øg derefter temperaturen til 200 grader og steg i yderligere 10 minutter, indtil sværen er sprød og gylden.
  • Lad stegen hvile i 15 minutter, før du skærer den op, så den forbliver saftig.
  • Hæld skyen fra airfryeren i en beholder. Smelt smørret i en gryde og tilsæt hvedemelet, rør godt og brun let. Hæld langsomt skyen og fløden i, kog op og lad småkoge et par minutter.
  • Læg æblerne og sveskerne i airfryeren og steg ved 170 grader i 10 minutter.

 

Server stegen med f.eks. kartofler.