Aftensmad

Svenske kødboller i flødesauce

Svenske kødboller i flødesauce

4 personer / 45 minutter

Ingredienser:

500 g hakket oksekød
2 stk skalotteløg
1 dl fløde
2 spsk kartoffelmel
1 stk æg
1 tsk muskatnød, stødt
1,5 tsk salt
0,5 tsk peber

600 g melede kartofler
200 g smør
2 spsk fløde
salt og peber

1,5 spsk smør
1,5 spsk hvedemel
3 dl oksekraft
1 dl fløde
salt og peber

Fremgangsmåde:

  • Finhak skalotteløgene og bland dem sammen med alle ingredienserne til kødbollerne.
  • Form farsen til mellemstore kødboller med hænderne, en ske og koldt vand.
  • Steg kødbollerne i airfryeren ved 200 grader i 12 minutter.
  • Skræl og kog kartoflerne, til de er møre. Hæld vandet fra og tilsæt smør og fløde. Pisk godt sammen med en ballonpisker eller en træske. Smag til med salt og peber.
  • Smelt smørret i en gryde og tilsæt hvedemel, rør godt og brun let. Tilsæt kraft og fløde lidt ad gangen, bring det i kog og lad det småsimre et par minutter. Smag til med salt og peber.

Server med nyrørte tyttebær og kartoffelmos for en klassisk svensk oplevelse.