9 stk / 90 minutter
25 g gær, frisk
3 dl vand
3 spsk olivenolie
1 spsk sukker
250 g hvedemel
100 g groft hvedemel
100 g havregryn
1 teskefuld salt
2 dl solsikkekerner
- Opløs gæren i lunkent vand. Tilsæt olivenolie og sukker, og lad det stå i 10 minutter.
- Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen i 5-10 minutter, enten i hånden eller med en køkkenmaskine.
- Dæk dejen til og lad den hæve i 1 time.
- Del dejen i 9 lige store portioner og tril dem til rundstykker. Pensl med vand, tril dem i solsikkekerner og læg dem på bagepapir i airfryeren.
- Hvis din airfryer har hævefunktion, brug den nu og lad rundstykkerne hæve i 30 minutter.
- Bag rundstykkerne ved 160 grader i 20 minutter. Vend dem og bag dem videre i 10 minutter. Hvis din airfryer har dobbelt varmeelement, skal du ikke vende rundstykkerne, men tilføje 5 minutter til bagetiden.