Bagværk

Rundstykker

Rundstykker

9 stk / 90 minutter

 

 

25 g gær, frisk

3 dl vand

3 spsk olivenolie

1 spsk sukker

250 g hvedemel

100 g groft hvedemel

100 g havregryn

1 teskefuld salt

 

2 dl solsikkekerner

 

  • Opløs gæren i lunkent vand. Tilsæt olivenolie og sukker, og lad det stå i 10 minutter.
  • Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen i 5-10 minutter, enten i hånden eller med en køkkenmaskine.
  • Dæk dejen til og lad den hæve i 1 time.
  • Del dejen i 9 lige store portioner og tril dem til rundstykker. Pensl med vand, tril dem i solsikkekerner og læg dem på bagepapir i airfryeren.
  • Hvis din airfryer har hævefunktion, brug den nu og lad rundstykkerne hæve i 30 minutter.
  • Bag rundstykkerne ved 160 grader i 20 minutter. Vend dem og bag dem videre i 10 minutter. Hvis din airfryer har dobbelt varmeelement, skal du ikke vende rundstykkerne, men tilføje 5 minutter til bagetiden.