4 personer / 1 time
2 kg tynnribbe (svin med svor)
2 spsk. groft salt
1 spsk. salt
2 teskefulde peber
2 kg tynnribbe (svin med svor)
2 spsk. groft salt
1 spsk. salt
2 teskefulde peber
- Start med at fjerne benene på tynnribben og ridse sværen godt ned i fedtkappen, men ikke ned til kødet. Drys fint salt på sværsiden og gnid det godt ind i tynnribben, krydr kødsiden med salt og peber.
- Lav en lille forhøjning i midten af airfryeren, f.eks. ved hjælp af aluminiumsfolie, og læg tynnribben ovenpå, så midten af tynnribben er højest. Dette sikrer, at væsken fra tynnribben dræneres undervejs, så sværen bliver sprød. Hæld 2 dl vand i bunden af airfryeren, og steg tynnribben ved 180 grader i 45 minutter. Øg temperaturen til 230 grader og steg videre i ca. 15 minutter, eller indtil sværen «popper» og bliver sprød. Følg med mod slutningen for at sikre, at sværen ikke brænder.
- Lad tynnribben hvile i mindst 15 minutter før udskæring. Dæk den gerne med aluminiumsfolie og et håndklæde for at holde på varmen.
- Brug den smagfulde sky fra stegningen til at lave en lækker sjysauce eller flødesauce som tilbehør.