Aftensmad

Lammesteg med rodmos

Lammesteg med rodmos

4 personer // 120 minutter

Ingredienser:

800 g benfri lammesteg
1 tsk salt
0,5 tsk peber
2 fed hvidløg
1 kvist rosmarin
3 spsk olivenolie

400 g gulerødder
500 g kålroe
4 spsk smør
0,5 dl fløde
salt og peber

1,5 spsk smør
1,5 spsk hvedemel
4 dl vildtkraft
salt og peber

Fremgangsmåde:

  • Finhak hvidløg og rosmarin og bland sammen med olivenolie, salt og peber til en marinade.
  • Bind lammestegen med snor og pensl den med marinaden.
  • Læg kødet i airfryeren og steg ved 200 grader i 8 minutter, indtil det har fået en gylden stegeskorpe.
  • Skru ned til 150 grader, og steg videre i ca. 1 time, indtil kernetemperaturen er 65 grader.
  • Skræl og skær grøntsagerne i stykker, pak dem godt ind i aluminiumsfolie sammen med smør og et par spiseskefulde vand, og bag dem i airfryeren sammen med kødet.
  • Når grøntsagerne er møre, blend dem sammen med fløde til en jævn puré.
  • Smelt smør i en gryde og tilsæt hvedemel, rør godt og lad det brune let.
  • Tilsæt kraften lidt ad gangen, bring det i kog, og lad det simre et par minutter. Smag til med salt og peber.

Server gerne med stegte kartofler og rørte tyttebær.