Aftensmad

Kyllingfilet med grøntsager

Kyllingfilet med grøntsager

4 personer / 30 minutter

 

4 stk. kyllingfilet

1 pose Airfryer Kryddermix, kylling

1 spsk. solsikkeolie


400 g rosenkål

1 stk. zucchini

400 g små kartofler

1 spsk. solsikkeolie

 Salt og peber

 

1,5 spsk. smør

1,5 spsk. hvedemel

3 dl kyllingefond

1 dl fløde

1 teskefuld Airfryer Kryddermix, kylling

1 kvist timian


  • Pensl kyllingfileterne let med solsikkeolie. Drys Airfryer Kryddermix over og gnid det let ind. Hvis du ønsker en bedre smag, kan du gøre dette 30 minutter før tilberedning.
  • Skyld grøntsagerne og skær dem i stykker, drys med solsikkeolie og krydr med salt og peber.
  • Læg grøntsagerne i kurven 1, og steg dem ved 180 grader i 10 minutter.
  • Læg kyllingfileterne i kurven 2, og steg dem ved 200 grader i 16 minutter.
  • Tryk på “sync finish” på airfryeren, så alt bliver færdigt samtidig.
  • Kyllingen skal have en kernetemperatur på 68 grader.
  • Lad kyllingen hvile i 5 minutter, før du skærer den op.
  • Smelt smørret i en gryde og tilsæt hvedemelet, rør godt og lad det brune let. Tilsæt kyllingefonden og fløden, kog op, og lad det simre i et par minutter. Smag til med Airfryer Kryddermix.