Aftensmad

Kalkunfilet med rosenkål

Kalkunfilet med rosenkål

4 personer / 90 minutter

Ingredienser:

800 g kalkunfilet
2 spsk olivenolie
salt og peber

600 g rosenkål
200 g ærter, frosne
2 spsk olivenolie
salt og peber

1,5 spsk smør
1,5 spsk hvedemel
4 dl kyllingekraft
salt og peber

Fremgangsmåde:

  • Pensl kalkunfileten med olivenolie og krydr godt med salt og peber.
  • Del rosenkålen i halve og bland sammen med ærterne, olivenolie, salt og peber.
  • Læg kalkunfileten i airfryeren og steg ved 200 grader i 8 minutter, indtil den får en gylden stegeskorpe.
  • Skru ned til 180 grader og steg videre i ca. 40 minutter, indtil kernetemperaturen når 68 grader.
  • Når der er 15 minutter tilbage af stegetiden, tilsæt grøntsagerne i airfryeren sammen med kalkunfileten.
  • Smelt smør i en gryde og tilsæt hvedemel, rør godt og brun let.
  • Tilsæt kyllingekraft lidt ad gangen, bring det i kog, og lad det småkoge et par minutter. Smag til med salt og peber.

Server gerne med stegte kartofler, som også kan tilberedes i airfryeren.