Bagværk

Eltefrit brød

Eltefrit brød

1 stk / 60 minutter

 

325 g speltmel, sigtet

125 g fuldkornsspeltmel, fin

30 g græskarkerner

25 g havregryn

50 g hørfrø

0,5 ss salt

0,5 pk tørgær

5 dl vand

30 g solsikkekerner

 

  • Kom alle ingredienserne i en skål og rør godt sammen. Dæk skålen med et viskestykke og lad dejen hæve i 30 minutter. 
  • Drys lidt fuldkornshvede på bordet og hæld dejen ud. Arbejd dejen sammen og form den til et rundt brød. Læg et bagepapir i airfryeren og læg dejen på det. Pensl dejen let med vand og drys lidt frø/kerner på toppen.
  • Hvis din airfryer har hæve-funktion, kan du bruge den nu. Lad dejen hæve i yderligere 30 minutter. Bag på 160 grader i 40-50 minutter.