Butterflykylling med ristede grøntsager og flødesovs

Butterflykylling med ristede grøntsager og flødesovs airfryer opskrift lavet i Cosori Dual Blaze TwinFry sommerrett
Rating
Yields4 Servings
Kylling og marinade
 1 hel kylling, ca. 1,3 kg
 2 tbsp raps- eller avocadoolie
 1 tbsp citronsaft
 2 hvidløgsfed, pressede
 1 tsp timian
 1 tsp salvie
 1 tsp salt
 1 tsp friskkværnet sort peber
Grøntsager
 Skyen fra kyllingen
 2 dl piskefløde
 0,50 dl hvidvin
 salt og sort peber
1

Servering
Frisk timian og/eller salvie

2

Del kyllingen på midten langs rygraden med en skarp kniv eller saks. Bøj den op, så den bliver "flad". Skyl og tør af.

3

Bland alle ingredienserne til marinaden i en plastikpose, der kan rumme kyllingen.

4

Læg kyllingen i og massér marinaden ind i kyllingen. Lad den helst marinere ved stuetemperatur i mindst 30 min. Læg kyllingen i airfryer-kurven med skindsiden opad. Indstil på 190°C i 20 min. Roast.

5

Skær de skrællede eller vaskede kartofler i halve og rødløget i både. Skræl eller vask gulerødderne og skær dem i skiver på diagonalen. Skær toppen af det hele hvidløg. Læg dem i posen, hvor kyllingen var, og bland rundt, så marinaden kommer overalt.

6

Når der er gået 20 min, træk kurven med kyllingen ud og spred grøntsagerne rundt om. Tilbered i yderligere 20 minutter på 190°C “Roast”. Kyllingen er klar, når kødet er helt hvidt og ingen lyserød kødsaft kommer ud ved prikning. Indertemperaturen bør overstige 72°C.

Butterflykylling med ristede grøntsager og flødesovs airfryer opskrift lavet i Cosori Dual Blaze TwinFry

7

Løft kylling og grøntsager ud af kurven og hold dem varme.

8

Hæld skyen over i en gryde. Tilsæt ingredienserne til sovsen og lad den koge op ved middelhøj varme under omrøring, indtil sovsen tykner. Smag til med salt, peber, timian og salvie.

9

Server kylling og grøntsager med sovsen. Pynt gerne med frisk timian eller salvie for ekstra farve.

Ingredients

Kylling og marinade
 1 hel kylling, ca. 1,3 kg
 2 tbsp raps- eller avocadoolie
 1 tbsp citronsaft
 2 hvidløgsfed, pressede
 1 tsp timian
 1 tsp salvie
 1 tsp salt
 1 tsp friskkværnet sort peber
Grøntsager
 Skyen fra kyllingen
 2 dl piskefløde
 0,50 dl hvidvin
 salt og sort peber

Directions

1

Servering
Frisk timian og/eller salvie

2

Del kyllingen på midten langs rygraden med en skarp kniv eller saks. Bøj den op, så den bliver "flad". Skyl og tør af.

3

Bland alle ingredienserne til marinaden i en plastikpose, der kan rumme kyllingen.

4

Læg kyllingen i og massér marinaden ind i kyllingen. Lad den helst marinere ved stuetemperatur i mindst 30 min. Læg kyllingen i airfryer-kurven med skindsiden opad. Indstil på 190°C i 20 min. Roast.

5

Skær de skrællede eller vaskede kartofler i halve og rødløget i både. Skræl eller vask gulerødderne og skær dem i skiver på diagonalen. Skær toppen af det hele hvidløg. Læg dem i posen, hvor kyllingen var, og bland rundt, så marinaden kommer overalt.

6

Når der er gået 20 min, træk kurven med kyllingen ud og spred grøntsagerne rundt om. Tilbered i yderligere 20 minutter på 190°C “Roast”. Kyllingen er klar, når kødet er helt hvidt og ingen lyserød kødsaft kommer ud ved prikning. Indertemperaturen bør overstige 72°C.

Butterflykylling med ristede grøntsager og flødesovs airfryer opskrift lavet i Cosori Dual Blaze TwinFry

7

Løft kylling og grøntsager ud af kurven og hold dem varme.

8

Hæld skyen over i en gryde. Tilsæt ingredienserne til sovsen og lad den koge op ved middelhøj varme under omrøring, indtil sovsen tykner. Smag til med salt, peber, timian og salvie.

9

Server kylling og grøntsager med sovsen. Pynt gerne med frisk timian eller salvie for ekstra farve.

Butterflykylling med ristede grøntsager og flødesovs
Dette indlæg var udgivet den . Bookmark permalink.
Dette websted bruger cookies til at tilbyde dig en bedre browseroplevelse. Ved at fortsætte på denne hjemmeside accepterer du vores brug af cookies.