Servering
Frisk timian og/eller salvie
Del kyllingen på midten langs rygraden med en skarp kniv eller saks. Bøj den op, så den bliver "flad". Skyl og tør af.
Bland alle ingredienserne til marinaden i en plastikpose, der kan rumme kyllingen.
Læg kyllingen i og massér marinaden ind i kyllingen. Lad den helst marinere ved stuetemperatur i mindst 30 min. Læg kyllingen i airfryer-kurven med skindsiden opad. Indstil på 190°C i 20 min. Roast.
Skær de skrællede eller vaskede kartofler i halve og rødløget i både. Skræl eller vask gulerødderne og skær dem i skiver på diagonalen. Skær toppen af det hele hvidløg. Læg dem i posen, hvor kyllingen var, og bland rundt, så marinaden kommer overalt.
Når der er gået 20 min, træk kurven med kyllingen ud og spred grøntsagerne rundt om. Tilbered i yderligere 20 minutter på 190°C “Roast”. Kyllingen er klar, når kødet er helt hvidt og ingen lyserød kødsaft kommer ud ved prikning. Indertemperaturen bør overstige 72°C.
Løft kylling og grøntsager ud af kurven og hold dem varme.
Hæld skyen over i en gryde. Tilsæt ingredienserne til sovsen og lad den koge op ved middelhøj varme under omrøring, indtil sovsen tykner. Smag til med salt, peber, timian og salvie.
Server kylling og grøntsager med sovsen. Pynt gerne med frisk timian eller salvie for ekstra farve.
Ingredients
Directions
Servering
Frisk timian og/eller salvie
Del kyllingen på midten langs rygraden med en skarp kniv eller saks. Bøj den op, så den bliver "flad". Skyl og tør af.
Bland alle ingredienserne til marinaden i en plastikpose, der kan rumme kyllingen.
Læg kyllingen i og massér marinaden ind i kyllingen. Lad den helst marinere ved stuetemperatur i mindst 30 min. Læg kyllingen i airfryer-kurven med skindsiden opad. Indstil på 190°C i 20 min. Roast.
Skær de skrællede eller vaskede kartofler i halve og rødløget i både. Skræl eller vask gulerødderne og skær dem i skiver på diagonalen. Skær toppen af det hele hvidløg. Læg dem i posen, hvor kyllingen var, og bland rundt, så marinaden kommer overalt.
Når der er gået 20 min, træk kurven med kyllingen ud og spred grøntsagerne rundt om. Tilbered i yderligere 20 minutter på 190°C “Roast”. Kyllingen er klar, når kødet er helt hvidt og ingen lyserød kødsaft kommer ud ved prikning. Indertemperaturen bør overstige 72°C.
Løft kylling og grøntsager ud af kurven og hold dem varme.
Hæld skyen over i en gryde. Tilsæt ingredienserne til sovsen og lad den koge op ved middelhøj varme under omrøring, indtil sovsen tykner. Smag til med salt, peber, timian og salvie.
Server kylling og grøntsager med sovsen. Pynt gerne med frisk timian eller salvie for ekstra farve.