10 ting du bør vide før du bruger airfryer

airfryer før bruk

Der er flere ting, som er vigtige at vide, før du bruger en airfryer . Du bør starte med at lære enheden at kende. Så finder du efterhånden ud af, hvilke programmer der kan bruges til de forskellige råvarer. Der er utallige velsmagende opskrifter til dig, der vil lave mad ved hjælp af en praktisk airfryer.

1. Læs brugervejledningen før brug

Før du bruger en airfryer , er det vigtigt, at du læser brugervejledningen. Dette er en brugervejledning, der ofte følger med den airfryer, du køber. Brugervejledningen giver information om de fleste ting, der bør tages i betragtning, før den tages i brug. Hver airfryer har forskellige funktioner og egenskaber, som du bør lære.

Se vores brugermanual for en grundig vejledning om, hvad du skal gøre, før du bruger airfryeren. Du finder også råd om forskellige programmer og generelle funktioner. 

brukermaual airfryer
cosori airfryer 3 farger

2. Sådan bruger du en airfryer

Airfryer er blevet mere og mere populært i de senere år. Dette er en lille varmluftsovn, der giver enestående madlavningsresultater. Når du bruger en airfryer, skal du lægge ingredienserne i bakken. Nogle luftfrysere har to skuffer. Når du har lagt ingredienserne i bakken, skal du vælge det korrekte program og starte tilberedningen.

Cosori Premium airfryer leveres med 2 skuffer, der nemt kan skylles i vasken eller vaskes i opvaskemaskinen. 

3. Vælg det korrekte program på din airfryer

Hver individuel model har sine egne karakteristika. Du bør derfor undersøge funktionerne i din valgte airfryer. Det kan du finde ud af ved at læse brugermanualen. Du kan normalt vælge mellem mange forudindstillede programmer. Du indstiller programmet ved hjælp af knapper og berøringsfunktion på displayet eller ved hjælp af en app, som du kan bruge med Cosori Smart airfryer .

Du vælger programmet ud fra, hvilken ret du skal tilberede. Dette er baseret på råvarer som kylling, oksekød, bacon, pommes frites, skaldyr og frossen mad. Du bør planlægge din madlavning ud fra airfryerens kapacitet.

airfyrer hold varm

4. Brug af manuelle programmer

Det er muligt at justere tid og temperatur selv på de fleste airfryer-modeller. Det gør det nemt at tilpasse tilberedningen til den ret, der skal laves.

De forskellige råvarer har brug for forskellige temperaturer og tilberedningstider. Du bør derfor vælge en indstilling, der passer bedst til dine ingredienser. En airfryer har ofte en forvarmningsfunktion, der varmer airfryeren op inden brug og en indstilling, der holder maden varm, efter maden er tilberedt.  

5. Find en velsmagende opskrift

Et opskriftshæfte medfølger normalt ved køb af en ny airfryer. Her får du adgang til utallige velsmagende opskrifter, som kan tilberedes i din airfryer. Dette gør det nemt at tilberede den mad, du ønsker. De forudindstillede programmer gør det også nemt at tilberede maden korrekt.

Du kan tilberede hele måltidet ved hjælp af en airfryer. Dette er en sundere variant af den klassiske stegepande. Du bruger mindre olie, end du plejer i forbindelse med stegning. Der må i princippet ikke bruges mere end 2 SS-olie ved brug af en airfryer. 

oppskrifter cosori airfryer

6. Prøv de klassiske pommes frites

Pommes frites er en klassiker, der passer perfekt til airfryeren. Dette kræver normalt brug af meget olie. Når du friterer pommes frites, er det olien, der giver den sprøde overflade, som de fleste ønsker, når de laver pommes frites. En airfryer bruger derimod kun varm luft og får de samme skøre resultater. Vi anbefaler at sprøjte med lidt olie for at få ekstra gode resultater.

Læg ingredienserne direkte i bakken og vælg derefter pommes frites-programmet. Pommes frites smager næsten det samme, som når du bruger en stegepande, og din mad er tilberedt med op til 90% mindre fedt. 

7. En eller to skuffer i en airfryer

Du får modeller med både en eller to skuffer. Hvis du vælger en airfryer med to skuffer, kan du tilberede flere retter på én gang. De fleste modeller kræver, at du åbner skuffen og derefter lægger råvarerne i den. Vælg derefter et forudindstillet program. Du kan også vælge manuel indstilling, hvis du foretrækker det.

Nogle modeller har også en fedtbeholder, der er monteret sammen med skuffen. Du kan også få modeller med forskellige typer underdele. Du bør derfor læse brugervejledningen for at sikre, at du bruger den korrekt. 

airfryre kurver

8. Brug af olie under madlavning

Når du bruger en airfryer, behøver du normalt ikke bruge olie. Maden er derfor sundere, end når du bruger en stegepande. Du behøver ikke bruge olie, når du laver mad i en airfryer. Alligevel kan nogle oliespray give maden en endnu sprødere konsistens. 

Nogle modeller er designet til at reducere fedtindholdet i mad. De fleste typer mad indeholder naturlige fedtstoffer. En airfryer er med til at sikre, at dette fedtstof ikke forbliver i ingredienserne. Du spiser derfor meget sundere, end hvis du tilbereder maden ved hjælp af stegning.

9. Vedligeholdelse af din airfryer

Før du bruger din nye airfryer , skal du læse brugervejledningen. Her er vigtig information om, hvordan du vedligeholder den. Inden første brug er det vigtigt, at du sikrer dig, at du har alle delene. Læg derefter de forskellige dele i din airfryer. Det er vigtigt, at det er kølet af, inden du går i gang med rengøringen.

Tag derefter de forskellige dele ud til rengøring. Du bør rengøre apparatet efter brug. Tjek gerne, om du kan vaske delene i opvaskemaskinen. Delene kan også rengøres manuelt. Tør apparatet af efter hver brug. Du kan også rense varmelegemet, så det ikke indeholder rester fra madlavningen.

airfryer sunn mat

10. Bagepapir og folie

Mange spekulerer på, om det er muligt at bruge bagepapir og folie i en airfryer. Svaret på dette er ja og det kan ofte være en god idé at bruge dette for at undgå unødig opvask. Sørg for, at bagepapiret ikke flyver op i varmelegemet, da dette kan blive brændt.

Du lægger folien eller bagepapiret inde i kurven og lægger derefter foderet i kurven. Skub kurven ind og færdiggør tilberedningen. Når maden er klar, tages kurven ud og bagepapiret/folien smides ud.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Dette websted bruger cookies til at tilbyde dig en bedre browseroplevelse. Ved at fortsætte på denne hjemmeside accepterer du vores brug af cookies.