Apple Pie

Rating
Yields4 Servings
Æblefyld
 46 æbler, i tynde skiver
 200 g brunt sukker
 4 g stødt kanel
 2 g stødt muskatnød
 4 g salt
 1 citron citronsaft
 1 tbsp majsstivelse
 2 tbsp vand
Æbletærte
 375 g butterdej
 2 cups æblefyld
 1 æg
 1 tbsp sødmælk
 4 tbsp sukker
 2 tbsp kanel
 1 tsp muskatnød
 4 tbsp mel
1

Kombiner de tynde skiver æbler med sukkeret i en røreskål. Lad blandingen trække i ca. 10 minutter, så sukkeret trækker saften ud af æblerne.

2

Kom æbleblandingen over i en gryde og sæt den over svag varme.

3

Rør stødt kanel og stødt muskatnød i, opvarm forsigtigt blandingen i cirka 5 minutter, indtil sukkeret er opløst, og æblerne er lidt bløde.

4

Forbered en opslæmning i en lille skål ved at blande majsstivelsen og en spiseskefuld vand, indtil den er glat.

5

Hæld langsomt majsstivelsesopslæmningen i gryden med æbleblanding under konstant omrøring i ca. 1 til 2 minutter, indtil blandingen tykner lidt.

6

Tag gryden af varmen og stil æblefyldet til afkøling, inden det bruges til at fylde butterdejen.

7

Vælg Grandzone og bagefunktionen på airfryeren. Juster temperaturen til 190°C og tiden til 10 minutter, og tryk på Start/Pause for at forvarme.

8

På en let meldrysset overflade rulles den færdiglavede butterdej ud til omkring 3 mm tykkelse. En kagerulle kan bruges her.

9

Bland æg og 1 spsk sødmælk sammen for at lave en ægvask.

10

Brug en kniv eller en pizzaskærer til at skære den udrullede butterdej i firkanter på 10 x 10 centimeter.

11

Læg en skefuld af det tilberedte æblefyld på den ene halvdel af hver kagefirkant, efterlad en 0,5 centimeters kant rundt om kanterne.

12

Pensl æggevasken langs kanterne, fold hver firkant til en trekantet tærte, og brug en gaffel til at krympe tærternes kanter for at lukke dem. Dette forhindrer, at fyldet lækker ud under bagning.

13

Lav 2 snit på toppen af hver tærte med en skarp kniv. Dette hjælper dampen til at slippe ud under bagningen.

14

Bland sukker og krydderier i en lille skål.

15

Pensl æggevask ovenpå tærterne og drys en generøs mængde af sukker over tærterne.
Læg de tilberedte æbletærter i den forvarmede luftfriturekurv i et enkelt lag, og sørg for, at de ikke rører hinanden.

16

Bag æbletærterne.

17

Vælg Grandzone og bagefunktionen, juster temperaturen til 190°C og tiden til 12 minutter, og tryk på Start/Pause. Bag tærterne til de er gyldenbrune og sprøde.

18

Når æbletærterne er færdige, tages de ud af airfryeren og køles af inden servering.

19

Drys eventuelt tærterne med flourmelis før servering, eller server dem med en kugle vaniljeis til en lækker dessert!

Ingredients

Æblefyld
 46 æbler, i tynde skiver
 200 g brunt sukker
 4 g stødt kanel
 2 g stødt muskatnød
 4 g salt
 1 citron citronsaft
 1 tbsp majsstivelse
 2 tbsp vand
Æbletærte
 375 g butterdej
 2 cups æblefyld
 1 æg
 1 tbsp sødmælk
 4 tbsp sukker
 2 tbsp kanel
 1 tsp muskatnød
 4 tbsp mel

Directions

1

Kombiner de tynde skiver æbler med sukkeret i en røreskål. Lad blandingen trække i ca. 10 minutter, så sukkeret trækker saften ud af æblerne.

2

Kom æbleblandingen over i en gryde og sæt den over svag varme.

3

Rør stødt kanel og stødt muskatnød i, opvarm forsigtigt blandingen i cirka 5 minutter, indtil sukkeret er opløst, og æblerne er lidt bløde.

4

Forbered en opslæmning i en lille skål ved at blande majsstivelsen og en spiseskefuld vand, indtil den er glat.

5

Hæld langsomt majsstivelsesopslæmningen i gryden med æbleblanding under konstant omrøring i ca. 1 til 2 minutter, indtil blandingen tykner lidt.

6

Tag gryden af varmen og stil æblefyldet til afkøling, inden det bruges til at fylde butterdejen.

7

Vælg Grandzone og bagefunktionen på airfryeren. Juster temperaturen til 190°C og tiden til 10 minutter, og tryk på Start/Pause for at forvarme.

8

På en let meldrysset overflade rulles den færdiglavede butterdej ud til omkring 3 mm tykkelse. En kagerulle kan bruges her.

9

Bland æg og 1 spsk sødmælk sammen for at lave en ægvask.

10

Brug en kniv eller en pizzaskærer til at skære den udrullede butterdej i firkanter på 10 x 10 centimeter.

11

Læg en skefuld af det tilberedte æblefyld på den ene halvdel af hver kagefirkant, efterlad en 0,5 centimeters kant rundt om kanterne.

12

Pensl æggevasken langs kanterne, fold hver firkant til en trekantet tærte, og brug en gaffel til at krympe tærternes kanter for at lukke dem. Dette forhindrer, at fyldet lækker ud under bagning.

13

Lav 2 snit på toppen af hver tærte med en skarp kniv. Dette hjælper dampen til at slippe ud under bagningen.

14

Bland sukker og krydderier i en lille skål.

15

Pensl æggevask ovenpå tærterne og drys en generøs mængde af sukker over tærterne.
Læg de tilberedte æbletærter i den forvarmede luftfriturekurv i et enkelt lag, og sørg for, at de ikke rører hinanden.

16

Bag æbletærterne.

17

Vælg Grandzone og bagefunktionen, juster temperaturen til 190°C og tiden til 12 minutter, og tryk på Start/Pause. Bag tærterne til de er gyldenbrune og sprøde.

18

Når æbletærterne er færdige, tages de ud af airfryeren og køles af inden servering.

19

Drys eventuelt tærterne med flourmelis før servering, eller server dem med en kugle vaniljeis til en lækker dessert!

Notes

Apple Pie
Dette indlæg var udgivet den . Bookmark permalink.
Dette websted bruger cookies til at tilbyde dig en bedre browseroplevelse. Ved at fortsætte på denne hjemmeside accepterer du vores brug af cookies.